MooN indikerer hvor mange komponenter der anvendes (N) og hvor mange af disse der skal virke for at oprette det valgte sikkerhedsniveau. I en 2oo3 kobling er der 3 komponenter og 2 af dem skal virke for at opretholde sikkerhedsfunktionen.

MOON beskrives både for Sensorer, Controllere, og Final Element.

En typisk kobling på ARC, Sensorerne er koblet som 2oo3, Controller 1oo1 og final element 1oo2. Der findes beregningsmetoder for hver af de forskellige koblingstyper. De beregnes alle på baggrund af PFD faktoren for en komponent, koblingsmetoden og testintervallet for hvor ofte man tester komponenten.

De karakteristiske træk for de enkelte koblinger kan ses i tabellen nedenfor. På kraftværker fortrækker man på sensorsiden som regel 2oo3, da denne kobling giver en høj rådighed for anlægget da fejl på en enkelt sensor ikke fejltripper anlægget.

MooNFejltoleranceRådighed anlæg 
1oo1 Simpel og billigstIngen tolerance ved fejl
1oo2+Lav sandsynlighed for at fejl. Bedre PFD end 1oo1
2oo2+Større PFD,
1oo3+Større PFD
2oo3++ 

Flere artikler om functional safety

Risikovurdering og functional safety

Risikovurdering

Sikkerhed betyder, i en industriel sammenhæng, at man ikke udsættes for en uacceptabel risiko for fysiske skader. Få en afklarende risikovurdering

Læs mere
Functional Safety

DS/EN 61511

IEC 61511 er den standard der adresserer sikkerhed på procesanlæg. Ligesom det forholdt sig i standarden IEC61508, følger IEC 61511

Læs mere

MooN

MooN indikerer hvor mange komponenter der anvendes (N) og hvor mange af disse der skal virke for at oprette det

Læs mere